Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bruschetta

Tomatbruschetta

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. plommetomat
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 2 ss olivenolje
  • 4 skiver brød
  • 0,5 dl olivenolje
  • 3 båter hvitløk
  • 8 blader frisk basilikum til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 269 kcal
Fett 17 g
Protein 5 g
Karbohydrater 23 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Godt som forrett eller som en av flere småretter. En fin måte å bruke opp gammelt brød på.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. plommetomat
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 2 ss olivenolje
  • 4 skiver brød
  • 0,5 dl olivenolje
  • 3 båter hvitløk
  • 8 blader frisk basilikum til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 269 kcal
Fett 17 g
Protein 5 g
Karbohydrater 23 g

Slik gjør du

  1. Dypp tomatene i kokende vann i 30 sekunder for at skinnet skal løsne. Ha i iskaldt vann og trekk av skinnet.
  2. Del tomatene i fire og fjern tomatkjernene. Del tomatkjøttet i terninger og bland med olje, finhakket hvitløk og basilikum. Smak til med litt salt og pepper.
  3. Sil av all ekstra væske for å unngå at bruschettaene blir bløte.
  4. Pensle fire skiver brød med olivenolje og finhakket hvitløk. Ha over på en stekeplate med bakepapir og stek dem svakt brune midt i ovnen på 200 °C.
  5. Fordel tomatfyllet på skivene og pynt med basilikumblader.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 07:24:09