Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tomatpesto

Tomatpesto

Ingredienser

1  porsjoner
  • 150 g soltørkede tomater i olje
  • 50 g pinjekjerner
  • 50 g parmesan
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 potte frisk basilikum
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 844 kcal
Fett 65 g
Protein 34 g
Karbohydrater 19 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pesto er en italiensk kald saus. Den er kjent i ulike former siden romertiden, og kommer sannsynligvis fra Nord-Afrika. I Norge kjenner vi nok mest til den grønne pestoen laget på basilikum, men den røde pestoen er vel så god. Den er laget med soltørkede tomater som basis.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 150 g soltørkede tomater i olje
  • 50 g pinjekjerner
  • 50 g parmesan
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 potte frisk basilikum
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 844 kcal
Fett 65 g
Protein 34 g
Karbohydrater 19 g

Slik gjør du

  1. Ha soltørket tomat i en foodprosessor og ta vare på oljen. 
  2. Rist pinjekjernene lett i en tørr stekepanne til gylne. 
  3. Riv parmesan og ha i en foodprosessor sammen med pinjekjerner, hvitløk og basilikum. 
  4. Spe med olje fra tomatene litt etter litt og kjør til pestoen får en fin konsistens.

Har du kjøpt soltørkede tomater som ikke har ligget i olje? Bløtlegg tomatene noen timer før bruk, da blir de myke. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 07:21:09