Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Torskekanapeer med tapenade og sprøstekt spekeskinke

Torskekanapeer med tapenade og sprøstekt spekeskinke

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g torskefilet
  • 2 ss salt
  • 2 ss olivenolje
  • 4 skiver spekeskinke
  • 4 skiver brød
  • 30 g tapenade
  • 2 ss karse
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 223 kcal
Fett 8 g
Protein 16 g
Karbohydrater 21 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sprøstekt spekeskinke passer perfekt til hvit fisk. Dette er en herlig rett til tapas, som forrett eller gjerne til hovedrett. Da må imidlertid mengdene dobles.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g torskefilet
  • 2 ss salt
  • 2 ss olivenolje
  • 4 skiver spekeskinke
  • 4 skiver brød
  • 30 g tapenade
  • 2 ss karse
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 223 kcal
Fett 8 g
Protein 16 g
Karbohydrater 21 g

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 75 °C.
  2. Ta vekk skinn og eventuelle ben fra torskefileten,og del den i fire like stykker.
  3. Fordel salt over fisken og la det ligge å trekke i ca. 10 minutter. Skyll fisken godt og legg bitene i en ildfast form.
  4. Hell over olivenolje og stek i ovnen i 20-30 minutter eller til fisken flaker seg. Bruk gjerne et steketermometer og stek til en kjernetemperatur på 48 °C.
  5. Stek spekeskinken i en stekepanne til de har blitt sprø. Ring ut brødet og stek i det gjenværende fettet i pannen i ca. 2 minutter på hver side. De skal bli gylne på begge sider.
  6. Legg tapenade på brødet sammen med sprøstekt skinke og fisk. Dryss litt karse over og server.  

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 07:20:43