Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Toscakake-3785-12

Toscakake

Ingredienser

16  porsjoner
  • 5 stk. egg
  • 5 dl sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 1,5 dl smeltet smør

Glasur:

  • 100 g hakkede mandler
  • 75 g smør
  • 75 g sukker
  • 1 ss hvetemel
  • 1,5 ss melk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Toscakake er en saftig og god kake som holder seg godt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

16  porsjoner
  • 5 stk. egg
  • 5 dl sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 1,5 dl smeltet smør

Glasur:

  • 100 g hakkede mandler
  • 75 g smør
  • 75 g sukker
  • 1 ss hvetemel
  • 1,5 ss melk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Dette er en saftig kake som holder seg godt ved oppbevaring i tett kakeboks.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Gunnar Kvernenes

    Kaka ble stekt 10 minutter lenger enn foreslått, og det var ingen røre på pinnen før glasuren ble lagt på og kaka stekt videre i 10 minutter. Høy og fin da den ble tatt ut, men falt sammen på midten og hadde kompakt «rå-rand» nederst i midten av kaka. Vil prøve en annen oppskrift med bakepulver neste gang, f.eks Ingrid Espelid sin i den rutete kokeboka

  • John Barmen

    Mangler det ikke bakepulver i denne oppskriften?

    • Cecilie Maske

      Hei, John! Nei, det skal ikke være bakepulver i oppskriften. Luften som piskes inn i eggedosisen er nok til å heve kaken. Hilsen Cecilie, MatPrat.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 14.03.2025 20:18:43 handleliste stengt