Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tournedos med glaserte rotgrønnsaker

Tournedos med honningglaserte rotgrønnsaker

Ingredienser

porsjoner

Rødvinssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl oksekraft
  • 50 g usaltet smør
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Saltbakte småpoteter:

  • 500 g småpoteter
  • 2 dl grovt salt til steking

Honningglaserte rotgrønnsaker:

  • 4 stk. gulrot
  • 250 g sjalottløk
  • 2 stk. gulbete
  • 2 ss smør
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 2 ss honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tournedos - en av de aller møreste delene av indrefileten. Ofte surret inn i bacon før steking, som gir ekstra mye smak og saftighet i kjøttet. Med søte, honningglaserte rotgrønnsaker, saltbakte småpoteter og rødvinssaus, har du er skikkelig digg biffmiddag foran deg!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Rødvinssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl oksekraft
  • 50 g usaltet smør
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Saltbakte småpoteter:

  • 500 g småpoteter
  • 2 dl grovt salt til steking

Honningglaserte rotgrønnsaker:

  • 4 stk. gulrot
  • 250 g sjalottløk
  • 2 stk. gulbete
  • 2 ss smør
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 2 ss honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Hvilken honning du skal velge i mat og bakst, avhenger av hvilket smaksbilde du ønsker deg. Lær mer om honning her!

Server tournedos med saltbakte poteter, honningglaserte rotgrønnsaker. Drypp over rødvinssaus, og topp det hele med friske urter!

Tournedos med glaserte rotgrønnsaker

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Hva er i sesong i Norge vinterstid?

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13598, server:MP-PRD-WEB15 21.03.2025 18:09:53 handleliste stengt