Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tournedos med glaserte rotgrønnsaker

Tournedos med honningglaserte rotgrønnsaker

Ingredienser

porsjoner

Rødvinssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl oksekraft
  • 50 g usaltet smør
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Saltbakte småpoteter:

  • 500 g småpoteter
  • 2 dl grovt salt til steking

Honningglaserte rotgrønnsaker:

  • 4 stk. gulrot
  • 250 g sjalottløk
  • 2 stk. gulbete
  • 2 ss smør
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 2 ss honning
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tournedos - en av de aller møreste delene av indrefileten. Ofte surret inn i bacon før steking, som gir ekstra mye smak og saftighet i kjøttet. Med søte, honningglaserte rotgrønnsaker, saltbakte småpoteter og rødvinssaus, har du er skikkelig digg biffmiddag foran deg!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Rødvinssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl oksekraft
  • 50 g usaltet smør
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Saltbakte småpoteter:

  • 500 g småpoteter
  • 2 dl grovt salt til steking

Honningglaserte rotgrønnsaker:

  • 4 stk. gulrot
  • 250 g sjalottløk
  • 2 stk. gulbete
  • 2 ss smør
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 2 ss honning

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Hvilken honning du skal velge i mat og bakst, avhenger av hvilket smaksbilde du ønsker deg. Lær mer om honning her!

Server tournedos med saltbakte poteter, honningglaserte rotgrønnsaker. Drypp over rødvinssaus, og topp det hele med friske urter!

Tournedos med glaserte rotgrønnsaker

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hva er i sesong i Norge vinterstid?

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.10494, server:MP-PRD-WEB14 27.07.2024 14:38:23