Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Trøffel- og vaniljekremkake

Trøffel- og vaniljekremkake

Ingredienser

12  porsjoner

Sjokoladebunn:

  • 2 stk. egg
  • 0,5 dl sukker
  • 0,75 dl hvetemel
  • 2 ss maisenna
  • 2 ss kakaopulver
  • 2 ss smør

Vaniljekrem:

  • 3 stk. gelatinplater
  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 dl melk
  • 4 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 0,5 dl vann til å smelte gelatinen i

Trøffelkrem:

  • 400 g kokesjokolade
  • 6 dl kremfløte

Sjokoladeglasur:

  • 200 g kokesjokolade
  • 80 g smør

Pynt:

  • 1 skive appelsin
  • 2 stk. lime (et par skiver og resten revet)
  • ca. 100 g bringebær
  • ca. 2 ss sukker blandet med revet lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Denne kaken sier FEST, og er en riktig smaksbombe! Passer til en av livets store dager eller som en utsøkt dessertkake etter et godt måltid.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

12  porsjoner

Sjokoladebunn:

  • 2 stk. egg
  • 0,5 dl sukker
  • 0,75 dl hvetemel
  • 2 ss maisenna
  • 2 ss kakaopulver
  • 2 ss smør

Vaniljekrem:

  • 3 stk. gelatinplater
  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 dl melk
  • 4 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 0,5 dl vann til å smelte gelatinen i

Trøffelkrem:

  • 400 g kokesjokolade
  • 6 dl kremfløte

Sjokoladeglasur:

  • 200 g kokesjokolade
  • 80 g smør

Pynt:

  • 1 skive appelsin
  • 2 stk. lime (et par skiver og resten revet)
  • ca. 100 g bringebær
  • ca. 2 ss sukker blandet med revet lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Til deg som elsker sjokoladekake

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 13.03.2025 16:44:36 handleliste stengt