Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pilaff

Tyrkisk lammepanne med pilaff

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfritt lammekjøtt i strimler
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts salt
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 dl vann
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %

Pilaff:

  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 3 ss nøytral olje til steking
  • 3 dl langkornet middagsris
  • 1 ts gurkemeie
  • 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 100 g rosiner
  • 1 ts salt

Til pynt:

  • 2 ss hakket bladpersille
  • 3 ss pinjekjerner eller andre usaltede nøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1157 kcal
Fett 71 g
Protein 48 g
Karbohydrater 80 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det tyrkiske kjøkkenet er en smeltedigel med påvirkning fra den gamle ottomanske kulturen, Midtøsten, Balkan og Sentral-Asia. I Norge har vi trykket kebaben til vårt hjerte, men det tyrkiske kjøkkenet har så mye mer å by på. Rispilaff med lam, for eksempel.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfritt lammekjøtt i strimler
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts salt
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 dl vann
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %

Pilaff:

  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 3 ss nøytral olje til steking
  • 3 dl langkornet middagsris
  • 1 ts gurkemeie
  • 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 100 g rosiner
  • 1 ts salt

Til pynt:

  • 2 ss hakket bladpersille
  • 3 ss pinjekjerner eller andre usaltede nøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1157 kcal
Fett 71 g
Protein 48 g
Karbohydrater 80 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Risen kan også tilberedes i stekeovnen. Forvarm ovnen til 140 °C. Følg framgangsmåten fram til du setter lokk på kjelen, og plasser deretter kjelen midt i ovnen i ½ time.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

Kokt ris og pasta kan inneholde bakteriesporer av bacillus cereus som overlever i høy temperatur. Når temperaturen synker, vil bakteriesporene spire og begynne å formere seg. Disse bakteriene vil kunne produsere giftstoffer som verken lukter eller smaker, og som ikke forsvinner ved oppvarming. Når bakteriene har fått formere seg lenge nok, vil giftstoffene kunne føre til alvorlig matforgiftning og i verste fall død. Om ris og pasta blir tatt vare på riktig måte, er det ingenting i veien for å spise restene seinere. Avkjøl helt og sett restene i kjøleskapet. Da vil det være helt trygt å varme dem opp neste dag. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB12 13.12.2024 22:43:08