Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Urtemarinade

Urtemarinade

Ingredienser

1  porsjoner

Nok marinade til ca. 800 g kjøtt eller fisk.

  • 1 dl blandede friske urter , hakket
  • 1 dl nøytral olje
  • saft og revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts kvernet pepper

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du lyst til å marinere kjøtt eller fisk før du griller? Du kommer langt med nøytral olje, litt sitron og et knippe blandede urter. Er du heldig, har du dine egne urter i hagen eller balkongkassen - da smaker det ekstra godt!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

Nok marinade til ca. 800 g kjøtt eller fisk.

  • 1 dl blandede friske urter , hakket
  • 1 dl nøytral olje
  • saft og revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Gode urter å bruke i marinade: persille, dill, gressløk, basilikum, timian, rosmarin, salvie, isop, kjørvel, estragon, oregano

Bruk gjerne plastpose å marinere i (om det ikke er koteletter eller andre stykker med bein). Ha kjøtt eller fisk og marinade i en zip-lock-pose og lukk godt. Klem ut så mye luft som mulig. Legg posen på et fat for å unngå søl. 

Du kan også bruke tørkede urter i marinaden. Bløtlegg dem i sitronsaft en stund før du blander med resten av ingrediensene. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 21.12.2024 12:59:22