Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vafler med karamelliserte epler

Vafler med karamelliserte epler

Ingredienser

porsjoner

Karamelliserte epler:

  • 3 stk. eple , gjerne en fast og syrlig sort
  • 2 ss smør til steking
  • 200 g sukker
  • 0,5 dl vann
  • 1,5 dl kremfløte
  • 0,5 ts salt
  • 50 g usaltet smør

Eggekrem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 3 stk. gelatinplater

Pisket krem:

  • 1,5 dl kremfløte

Kryddercrumble:

  • 1 ss smør til steking
  • 6 ss brødrasp av tørt brød
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts malt kanel

Til pynt:

  • 1 ss knuste frysetørkede bringebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Søtt, salt, mykt og crunchy - fristende? Hvem sier ikke "ja takk" til en vaffel toppet med karamelliserte epler, hjemmelaget eggekrem og crumble? Bruk din favorittoppskrift, eller finn oppskrift på vafler her.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Karamelliserte epler:

  • 3 stk. eple , gjerne en fast og syrlig sort
  • 2 ss smør til steking
  • 200 g sukker
  • 0,5 dl vann
  • 1,5 dl kremfløte
  • 0,5 ts salt
  • 50 g usaltet smør

Eggekrem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 3 stk. gelatinplater

Pisket krem:

  • 1,5 dl kremfløte

Kryddercrumble:

  • 1 ss smør til steking
  • 6 ss brødrasp av tørt brød
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts malt kanel

Til pynt:

  • 1 ss knuste frysetørkede bringebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vafler med karamelliserte epler

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 14.03.2025 10:14:01 handleliste stengt