Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vegansk "pinnekjøtt"

Vegansk "pinnekjøtt"

Ingredienser

2  porsjoner
  • 1 pk oumph the chunk
  • 2 ss vegansk smør
  • 4 ss soyasaus
  • 3 dråper liquid smoke
  • 1 ts løkpulver

Kålrotstappe:

  • 0,5 kg kålrot
  • 5 dl vann
  • 0,5 dl vegansk matfløte
  • 2 ss vegansk smør
  • 0,25 ts revet muskatnøtt

Tilbehør:

  • 6 stk. potet
  • 4 ss tyttebærsyltetøy
  • 2 ss friske urter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 665 kcal
Fett 30 g
Protein 32 g
Karbohydrater 55 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Spiser du vegansk, eller får en vegansk gjest i julen kan du lage et vegansk "pinnekjøtt" som minner om orginalen. Til "pinnekjøttet" kan du også servere tradisjonelt tilbehør som kålrotstappe og kokte poteter! 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

2  porsjoner
  • 1 pk oumph the chunk
  • 2 ss vegansk smør
  • 4 ss soyasaus
  • 3 dråper liquid smoke
  • 1 ts løkpulver

Kålrotstappe:

  • 0,5 kg kålrot
  • 5 dl vann
  • 0,5 dl vegansk matfløte
  • 2 ss vegansk smør
  • 0,25 ts revet muskatnøtt

Tilbehør:

  • 6 stk. potet
  • 4 ss tyttebærsyltetøy
  • 2 ss friske urter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 665 kcal
Fett 30 g
Protein 32 g
Karbohydrater 55 g

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 °C. Ha smør i en varm panne og fres soyakjøttet sammen med soyasaus, liquid smoke, løkpulver og salt. Stek til soyasausen nesten har fordampet.

Får du ikke tak i liquid smoke kan du bruke røkt paprikapulver for å få frem røyksmaken! 

  1. Ha blandingen over i en ildfast form og legg på klatter med vegansk smør. Dekk med alluminiumsfolie og sett inn i ovnen i ca. 20 minutter. Sjekk med jevne mellomrom at det ikke blir for tørt, da tilsettes litt vann, eventuelt mer soyasaus eller smør. 
  2. Skrell kålrot og potet. Del kålrot i mindre biter og potet i to om de er store. 
  3. Kok kålrotbitene og potetene møre i hver sin kjele med usaltet vann.
  4. Hell av kokevannet på kålroten, og mos med en potetstamper. Ha i et vegansk alternativ til fløte og vegansk smør, og smak til med salt, pepper og muskat.

Server vegansk pinnekjøtt med kålrotstappe, kokte poteter og gjerne litt tyttebærsyltetøy. Dryss over litt friske urter før servering. 

Vegansk pinnekjøtt

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 22.11.2024 22:34:41