Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vegetarpai med spinat og gresskar - alternativ 1

Vegetarpai med spinat og gresskar

Ingredienser

8  porsjoner

Paideig:

  • 300 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 1 dl iskaldt vann
  • 1 ts salt
  • 50 g pinjekjerner
  • 250 g fetaost eller chevre
  • 50 g vellagret ost , f.eks. parmesan
  • 1 stk. egg til pensling

Paifyll:

  • 2 kg hokkaidogresskar eller annet gresskar
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ts spisskummenfrø
  • 1 ts chiliflakes
  • 1 ts tørket timian
  • 2 stk. rødløk
  • 4 båter hvitløk
  • 800 g frisk spinat
  • 250 g ricotta eller cottage cheese
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Denne imponerende paien med spinat og gresskar er stappfull av gode smaker, og er et fantastisk blikkfang på bordet. Festmat for vegetarianere!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

8  porsjoner

Paideig:

  • 300 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 1 dl iskaldt vann
  • 1 ts salt
  • 50 g pinjekjerner
  • 250 g fetaost eller chevre
  • 50 g vellagret ost , f.eks. parmesan
  • 1 stk. egg til pensling

Paifyll:

  • 2 kg hokkaidogresskar eller annet gresskar
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ts spisskummenfrø
  • 1 ts chiliflakes
  • 1 ts tørket timian
  • 2 stk. rødløk
  • 4 båter hvitløk
  • 800 g frisk spinat
  • 250 g ricotta eller cottage cheese
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Det er viktig å klemme ut så mye av væsken av spinaten som overhode mulig, ellers blir paien bløt og udelikat. Et godt tips er å bruke et rent kjøkkenhåndkle og vri opp spinaten for å få ut mest mulig væske.

Paien kan også fryses og stekes ferdig på et senere tidspunkt. Da må du beregne opptil 10 timer for å tine paien før steking.

Server gjerne paien med en frisk salat og dressing.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Julebord med venninnegjengen

 

Kommentarer

  • Dina Hauge

    Hei! Hvor mange grader skal ovnen være når man steker paien?:)

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Den skal stekes ved 200 °C, jeg legger det inn i steget :-) Hilsen Marta, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 16.03.2025 22:56:34 handleliste stengt