Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vitello tonnato

Vitello tonnato

Ingredienser

porsjoner

Tunfisksaus:

  • 2 stk. eggeplomme
  • saft av 0,25 stk. ca. sitron
  • 4 stk. ansjosfilet
  • 1 ss kapers
  • 1 boks hermetisk tunfisk i olje á 185 g
  • 1 dl olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 477 kcal
Fett 39 g
Protein 30 g
Karbohydrater 1 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vitello tonnato - perfekt stekt kalvekjøtt i tynne, tynne skiver servert med en nydeilg tunfisksaus - er en av det italienske kjøkkens mest kjente retter. Kalv kan være vanskelig å få tak i, så vi har valgt å bruke et stykke ytrefilet av okse når vi har gjenskapt denne tradisjonsrike retten.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Tunfisksaus:

  • 2 stk. eggeplomme
  • saft av 0,25 stk. ca. sitron
  • 4 stk. ansjosfilet
  • 1 ss kapers
  • 1 boks hermetisk tunfisk i olje á 185 g
  • 1 dl olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 477 kcal
Fett 39 g
Protein 30 g
Karbohydrater 1 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Legg opp kjøttet på et fat eller fordel det på tallerkener sammen med tunfisksausen og frisk ruccula. Server med en gang. 

Vitello tonnato

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Italienske favoritter

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 26.11.2024 07:41:48