Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Yorkshire pudding

Yorkshirepudding

Ingredienser

porsjoner
  • 125 g hvetemel
  • 3 dl lettmelk
  • 2 stk. egg
  • 0,5 ts salt
  • 3 ss klarnet smør eller olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 253 kcal
Fett 13 g
Protein 11 g
Karbohydrater 21 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Yorkshirepudding er en britisk klassiker og tradisjonelt tilbehør til helstekt roastbiff eller stek. Puddingen suger til seg saus og kraft og blir dermed en skikkelig smaksbombe.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 125 g hvetemel
  • 3 dl lettmelk
  • 2 stk. egg
  • 0,5 ts salt
  • 3 ss klarnet smør eller olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 253 kcal
Fett 13 g
Protein 11 g
Karbohydrater 21 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vi bruker klarnet smør for å unngå at smøret brenner seg i formen. Sånn gjør du det: Smelt smøret på lav varme uten å røre. La stå i ca. 20 minutter, til melkepartiklene synker til bunns og smøret på toppen bli helt klart. Hell av det klarede smøret uten å få med melkepartiklene, gjerne gjennom et filter. 

Server yorkshirepudding til roastbiff, stek eller andre deilige, sausete søndagsmiddager. 

Yorkshire pudding

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 07:21:31