Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Yum buns

Yum buns (steam buns)

Ingredienser

porsjoner

Yum buns:

  • 0,5 dl vann
  • 0,5 pose tørrgjær
  • 2- 3 ss sukker
  • 5 dl skummet melk , varmet til 40-45 °C
  • ca. 11 dl hvetemel
  • 0,5 dl maisolje til pensling og smøring

Chilisaus:

  • 1 stk. finhakket vårløk
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 ts riseddik /hvitvinseddik
  • 0,5 ts salt
  • 3 ss hoisinsaus
  • 2 ss nøytral olje

Til servering:

  • 1 stk. agurk i skiver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3908 kcal
Fett 108 g
Protein 234 g
Karbohydrater 459 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (13)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Disse dampede, myke bollene får man på gata i store deler av Kina. Fylt med skiver av mørt kjøtt, agurk og gode ulike sauser er de i all sin enkelhet en skikkelig smaksbombe. 1 porsjon gir ca. 25 yum buns.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Yum buns:

  • 0,5 dl vann
  • 0,5 pose tørrgjær
  • 2- 3 ss sukker
  • 5 dl skummet melk , varmet til 40-45 °C
  • ca. 11 dl hvetemel
  • 0,5 dl maisolje til pensling og smøring

Chilisaus:

  • 1 stk. finhakket vårløk
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 ts riseddik /hvitvinseddik
  • 0,5 ts salt
  • 3 ss hoisinsaus
  • 2 ss nøytral olje

Til servering:

  • 1 stk. agurk i skiver

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Om svinefileten stekes i god tid før servering, kan skivene varmes raskt i en stekepanne med litt hoisinsaus før de legges i bollene.
Lag gjerne bollene ferdige i god tid. Skal de ikke serveres med en gang, kan de varmes over damp i 2-3 minutter før servering. Du kan også fryse bollene. Tin dem og varm dem over damp i 5-6 minutter før servering.
Bollene kan også fylles med pulled pork, braisert ribbe, kylling eller annet snadder.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11021, server:MP-PRD-WEB11 01.09.2024 08:31:22