Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Aioli med sennep

Aïoli med sennep

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 100 g majones (1 pakke)
  • 2 båter knust hvitløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 0,5 ts sennep
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Aïoli er en klassiker som tåler forandringer, slik det ofte er med gode og enkle retter. Her er det sennep som gjør den lille forskjellen. Prøv dette sammen med ovnsbakte potetbåter med skall.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 100 g majones (1 pakke)
  • 2 båter knust hvitløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 0,5 ts sennep
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Lag gjerne din egen vri på aïoli. Prøv for eksempel aïoli med currypaste eller aïoli med paprika.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Ole Arin Sakshaug

    Kor mykje er "1 pk" på skolen lærte eg om dl, ml, ts, ss, etc; i seinare tid har eg òg lest meg opp på lbs, oz og andre målekvanta; alle disse, og nokon fleire vet eg korleis eg skal rekne meg fram til. Men "pk" har eg INGEN peiling på kor mykje det er; om eit målekvantum ikkje finnst her: https://www.matprat.no/artikler/mengde-mal-og-vekt/mal-og-vekt så MÅ det spesifiserast i oppskrifta.

    • Cecilie Maske

      Hei, Ole Arin! En "pk" står for "pakke",. Dette er en veldig enkel oppskrift som tar utgangspunkt i en pakke majones, som vanligvis tilsvarer 100-125 gram. Måleenheten pk eller pakke er jo ganske vag, men her er det strengt tatt heller ikke nødvendig med nøyaktige mål - her kan man smake seg fram til den styrken man liker best. Nå er oppskriften rettet opp, slik at det er lettere å forstå. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 14.03.2025 20:28:25 handleliste stengt