Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Anderilette

Anderillette

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. andelår
  • 60 g grovt salt
  • 2 båter hvitløk
  • 4 stilker frisk timian
  • 4 stilker frisk rosmarin
  • 500 g andefett
  • 1 dl tørr hvitvin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1220 kcal
Fett 122 g
Protein 35 g
Karbohydrater 1 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rillette er en erkefransk godbit som kan lages av all slags kjøtt. Vår rillette er av andelår. Server den som en appetittvekker på små toast, eller sett formen på bordet så gjestene selv kan forsyne seg. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. andelår
  • 60 g grovt salt
  • 2 båter hvitløk
  • 4 stilker frisk timian
  • 4 stilker frisk rosmarin
  • 500 g andefett
  • 1 dl tørr hvitvin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1220 kcal
Fett 122 g
Protein 35 g
Karbohydrater 1 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Legg andefettet i kjøleskapet, da vil andre væsker synke til bunnen og fettet legge seg øverst som ett lokk. Grav frem fettet og kast væsken, da har du et rent produkt som du kan fryse.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 21.12.2024 13:19:58