Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Angel food cake

Angel food cake

Ingredienser

8  porsjoner
  • 3 dl melis
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 12 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 2,5 dl sukker
  • 1 ts sitronsaft

Glasur:

  • 3 ss smeltet smør
  • 0,5 l melis
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 0,5 dl melk
  • 1 ss revet sitronskall
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 457 kcal
Fett 5 g
Protein 8 g
Karbohydrater 94 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne erkeamerikanske kaken har fått sitt navn fordi den innvendig er så hvit som englevinger, og så lett og luftig som en sky. I tillegg er den søt som en kjerub, og himmelsk god. Har du mange eggehviter til overs, er dette en genial måte å bruke dem opp på!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner
  • 3 dl melis
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 12 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 2,5 dl sukker
  • 1 ts sitronsaft

Glasur:

  • 3 ss smeltet smør
  • 0,5 l melis
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 0,5 dl melk
  • 1 ss revet sitronskall
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 457 kcal
Fett 5 g
Protein 8 g
Karbohydrater 94 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Bruker du en randform med lite hull, kan du avkjøle kaken opp-ned hengende på kaken. Den vil ikke falle ut av formen.
Det kan være vanskelig å få kaken ut av formen. Et tips er å dunke formen forsiktig mot benken, så vel den sprø skorpen løsne. Det er viktig å ikke smøre formen – det vil påvirke eggehvitene.
Om du har mange eggehviter til overs, kan det være kjekt å vite at 4 eggehviter tilsvarer 1 dl (12 eggehviter er 3 dl).

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 07:21:01