Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Appelsinmarmelade

Appelsinmarmelade

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 4 liter marmelade.

  • 2 kg appelsin
  • 2 stk. sitron
  • 1 l vann
  • 1 kg sukker
  • 2 stk. vaniljestang
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En rask og enkel appelsinmarmelade smakt til med vanilje. Uunnværlig til en kontinental frokost, og perfekt på ristet brød eller nystekte scones. 

.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 4 liter marmelade.

  • 2 kg appelsin
  • 2 stk. sitron
  • 1 l vann
  • 1 kg sukker
  • 2 stk. vaniljestang
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Velg appelsiner som er tunge for størrelsen og hvis appelsinene har veldig tykt skall kan det være lurt å skrelle noen av appelsinene du skal bruke. Altså droppe å ta med skallet på alle appelsinene.

Siden det er stor forskjell på appelsiner kan koketiden variere. Det kan lønne seg å sette av 2-3 timer til koking. Test om den er ferdig med "syltetøytesten": Ha en skje marmelade på en tallerken og la den avkjøles et par minutter. Dra fingeren gjennom – hvis marmeladen flyter sammen igjen, trenger den mer tid. Holder den formen, er den klar!

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB14 27.04.2025 16:06:05 handleliste stengt