Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Appelsinmarmelade

Appelsinmarmelade

Ingredienser

1  porsjoner
  • 2 kg appelsin
  • 2 stk. sitron
  • 1 l vann
  • 1 kg sukker
  • 2 stk. vaniljestang
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4403 kcal
Fett 4 g
Protein 16 g
Karbohydrater 1062 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En rask og enkel appelsinmarmelade smakt til med vanilje. Uunnværlig til en kontinental frokost, og perfekt på ristet brød eller nystekte scones. 

.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 2 kg appelsin
  • 2 stk. sitron
  • 1 l vann
  • 1 kg sukker
  • 2 stk. vaniljestang
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4403 kcal
Fett 4 g
Protein 16 g
Karbohydrater 1062 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Velg appelsiner som er tunge for størrelsen og hvis appelsinene har veldig tykt skall kan det være lurt å skrelle noen av appelsinene du skal bruke. Altså droppe å ta med skallet på alle appelsinene.
Siden det er stor forskjell på appelsiner kan koketiden variere. Det kan lønne seg å sette av 2-3 timer til koking. Marmeladen er ferdig når du synes konsistensen er fin og smaken er skikkelig digg.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 23.11.2024 10:36:30