Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Aprikoskompott

Aprikoskompott

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g tørket aprikos
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 4 dl eplemost
  • 2 ss sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1111 kcal
Fett 1 g
Protein 13 g
Karbohydrater 245 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Tørkede aprikoser er supert å bruke til mer enn snacks! Lag en deilig aprikoskompott som passer perfekt til ost.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g tørket aprikos
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 4 dl eplemost
  • 2 ss sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1111 kcal
Fett 1 g
Protein 13 g
Karbohydrater 245 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Kompotten smaker nydelig til moden ost, men kan også brukes på frokostblanding eller som marmelade.

Prøv gjerne å lage kompotten med en blanding av aprikos og tørkede tranebær! Eller bland inn noen hakkede pistasjnøtter mens kompotten koker - de gir deilig tyggemotstand.

Kompotten kan oppbevares i tett glass i kjøleskap i minst en måned.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 07:26:58