Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Arme riddere med honningkaramell

Ingredienser

porsjoner
  • 4 skiver briochebrød
  • 1 ss smør
  • 2 ts sukker

Honningkaramell:

  • 200 g kremfløte
  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 80 g honning
  • 0,5 ts salt

Eggeblanding:

  • 3 stk. egg
  • 2 ss honning
  • 50 g melk
  • 50 g kremfløte
  • 0,5 ts salt

Honningkrem:

  • 200 g kremfløte
  • 4 dråper vaniljeekstrakt
  • 1 ss honning

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

French toast med honning, honning og mer honning! Her lager stjernekokk Grunde Gillund sin gourmet-kveldsmat, som er arme riddere av briochebrød, toppet med honningkaramell og honningkrem. Legg til friske bær, og nyt! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 skiver briochebrød
  • 1 ss smør
  • 2 ts sukker

Honningkaramell:

  • 200 g kremfløte
  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 80 g honning
  • 0,5 ts salt

Eggeblanding:

  • 3 stk. egg
  • 2 ss honning
  • 50 g melk
  • 50 g kremfløte
  • 0,5 ts salt

Honningkrem:

  • 200 g kremfløte
  • 4 dråper vaniljeekstrakt
  • 1 ss honning

Slik gjør du

Svamp/fordeig:

  • 128 g hvetemel
  • 7 g tørrgjær
  • 120 g lunken helmelk

Hoveddeig:

  • 6 romtemperert store egg (320g)
  • 384 g hvetemel
  • 105 g sukker
  • 40 g honning
  • 12 g salt
  • 227 g mykt smør
  • 1 egg til pensling

 

  1. Ha ingrediensene til svampen i en stor bolle, og bland godt. Dekk til med plastfolie og la svelle i 45 min.
  2. Når svampen er klar, tilsetter du egg, mel, sukker, honning og salt. Bland deigen på medium hurtighet i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen løsner fra kantene, og blir skinnende og elastisk. Det tar 10-14 minutter.
  3. Tilsett smør, én skje om gangen. La smøret jobbe seg godt inn deigen mellom hver skje. Dette tar 13-15 minutter. Elt videre i 5-7 minutter etter at alt smøret er blandet inn. Dekk med plastfolie og la heve i 1 time, eller til dobbel størrelse.
  4. Ha deigen over på en melet benk. Slå ut luft, og rull ut til å passe ønsket form.
  5. Legg brøddeigen i en smurt form, og la heve i 1 time, eller til dobbel størrelse.
  6. Pensle overflaten med pisket egg, og stek ved 190 °C til skorpen er gyllen. Brødet bør ha en kjernetemperatur på 85-90 °C. Avkjølt helt.
trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Legg stekte arme riddere på tallerken, og topp med honningkaramell og honningkrem. Server med jordbær, eller andre friske bær.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Mocktails, ingefærshot og dalgona med honning

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 22.12.2024 03:34:03