Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Arme riddere med honningkaramell

Ingredienser

porsjoner
  • 4 skiver briochebrød
  • 1 ss smør
  • 2 ts sukker

Honningkaramell:

  • 200 g kremfløte
  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 80 g honning
  • 0,5 ts salt

Eggeblanding:

  • 3 stk. egg
  • 2 ss honning
  • 50 g melk
  • 50 g kremfløte
  • 0,5 ts salt

Honningkrem:

  • 200 g kremfløte
  • 4 dråper vaniljeekstrakt
  • 1 ss honning

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

French toast med honning, honning og mer honning! Her lager stjernekokk Grunde Gillund sin gourmet-kveldsmat, som er arme riddere av briochebrød, toppet med honningkaramell og honningkrem. Legg til friske bær, og nyt! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 skiver briochebrød
  • 1 ss smør
  • 2 ts sukker

Honningkaramell:

  • 200 g kremfløte
  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 80 g honning
  • 0,5 ts salt

Eggeblanding:

  • 3 stk. egg
  • 2 ss honning
  • 50 g melk
  • 50 g kremfløte
  • 0,5 ts salt

Honningkrem:

  • 200 g kremfløte
  • 4 dråper vaniljeekstrakt
  • 1 ss honning

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Legg stekte arme riddere på tallerken, og topp med honningkaramell og honningkrem. Server med jordbær, eller andre friske bær.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Mocktails, ingefærshot og dalgona med honning

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 14.03.2025 21:18:33 handleliste stengt