Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Berlinerboller med lemoncurd og marengs

Berlinerboller med lemoncurd og marengs

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 15 boller.

Deig:

  • 100 g smør
  • 500 g hvetemel
  • 60 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 30 g gjær
  • 3 stk. egg
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1,5 dl melk

Til fritering, fyll og pynt:

  • 1,5 l frityrolje
  • ca. 2 dl sukker til å rulle bollene i
  • 2 dl lemon curd til å fylle bollene

Marengs:

  • 2 stk. eggehvite
  • 1 klype liten salt
  • 150 g sukker

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Deilige berlinerboller fylt med syrlig lemon curd og toppet med luftig marengs - dette er bakverket for deg som liker å imponere! Fyll de gjerne med en ekstra god hjemmelaget lemon curd - for å virkelig lage den ultimate komboen av søtt og syrlig. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 15 boller.

Deig:

  • 100 g smør
  • 500 g hvetemel
  • 60 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 30 g gjær
  • 3 stk. egg
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1,5 dl melk

Til fritering, fyll og pynt:

  • 1,5 l frityrolje
  • ca. 2 dl sukker til å rulle bollene i
  • 2 dl lemon curd til å fylle bollene

Marengs:

  • 2 stk. eggehvite
  • 1 klype liten salt
  • 150 g sukker

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin vil temperaturen gradvis stige. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men med tilstrekkelig elting vil temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Bruk derfor kald eller romtemperert væske. Hevingen kan noen ganger ta litt lengre tid, avhengig av deigtemperatur - men deigen vil også få en bedre smak.

Fylte berlinerboller

Berlinerboller med lemoncurd og marengs

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 30.12.2024 18:46:30