Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Baconmarmelade

Baconmarmelade

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 2.5 dl ferdig marmelade

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • ca. 200 g bacon i terninger
  • 1 dl lønnesirup
  • 1 ss brunt sukker
  • 0,5 ts sennepsfrø
  • 250 g cherrytomat
  • 2 ss ca. akevitt
  • ca. 2 ss rødvinseddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Marmelade slik du aldri har smakt det før - med bacon, tomat og chili! Både søtt, salt og spicy er dette den perfekte toppingen til pølser og hamburgere!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 2.5 dl ferdig marmelade

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • ca. 200 g bacon i terninger
  • 1 dl lønnesirup
  • 1 ss brunt sukker
  • 0,5 ts sennepsfrø
  • 250 g cherrytomat
  • 2 ss ca. akevitt
  • ca. 2 ss rødvinseddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Er du glad i sterk mat, kan du godt øke mengden chili til det dobbelte. Lønnesirup kan byttes ut med flytende honning. Smak deg fram til riktig sødmebalanse. Har du lyst på litt god tyggemotstand i marmeladen, kan du tilsette ca. 50 g hakkede pekannøtter mot slutten av koketiden.

Baconmarmelade

 

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Hjemmelagde pølser

Podcast-episode: Imponer med pølser til 17. mai

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB11 23.04.2025 17:01:01 handleliste stengt