Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bakt brie med nøtter

Bakt brie

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g brie
  • 3 ss honning
  • 100 g nøtteblanding
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Bakt brie med en flytende kjerne av smeltet ost får tennene til å renne i vann! Vi serverer osten med nøtter og honning, men minst like godt er det å toppe den med friske, rørte bær. Bon appetit!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g brie
  • 3 ss honning
  • 100 g nøtteblanding
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Skal du ovnsbake ost er det best å velge en hel, ikke for stor ost. Bruker du et stykke ost, kan det være lurt å pakke den først i litt bakepapir og deretter i litt aluminiumsfolie før du varmer den i ovnen, ellers vil den smelte og renne utover.

Nøtter i honning er nydelig til, og det lager du enkelt selv. Vil du heller ha et friskere alternativ, så foreslår vi friske jordbær eller bringebær, gjerne raskt rørt sammen med litt sukker. I sesong er det både lekkert og smakfullt med ville bær som blåbær eller multer.

Det finnes flere andre oster som egner seg til å varme på denne måten. Enkelte kommer i små bokser av spon som osten kan varmes i. Osten kan også varmes på ettervarmen på grillen eller over et bål.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Charcuterie med bakt brie - superenkel juletapas

Podcast-episode: 5 smaksbomber og en guilty pleasure

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB11 26.04.2025 12:12:24 handleliste stengt