Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bakt kylling med chorizo, sitron og oliven

Bakt kylling med chorizo, sitron og oliven

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1000 g) delt i 4 eller 8 biter
  • 1 stk. sitron i skiver
  • 200 g kalamataoliven
  • 100 g chorizopølse
  • 5 båter hvitløk
  • 1 stk. rød paprika i store biter
  • 8 stk. sjalottløk
  • 2,5 dl kyllingkraft , evt. litt hvitvin
  • 2 ss smør
  • 0,5 ss røkt paprikapulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne kyllingformen passer seg selv når den først er satt i ovnen. Røkt paprikapulver gir en spennende røksmak.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1000 g) delt i 4 eller 8 biter
  • 1 stk. sitron i skiver
  • 200 g kalamataoliven
  • 100 g chorizopølse
  • 5 båter hvitløk
  • 1 stk. rød paprika i store biter
  • 8 stk. sjalottløk
  • 2,5 dl kyllingkraft , evt. litt hvitvin
  • 2 ss smør
  • 0,5 ss røkt paprikapulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Får du ikke tak i røkt paprikapulver kan du alternativt pensle kyllingen med en barbecuesaus med røksmak og drysse vanlig paprikapulver over.

Server kyllingformen med ris, salat eller couscous.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 14.03.2025 01:25:19 handleliste stengt