Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Bakt potet med langtidskokt høyrygg

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 300 g benfri høyrygg av storfekjøtt
  • 0,5 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss smør eller nøytral olje til steking
  • 1 ss tomatpuré
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 dl kjøttkraft eller buljong (vann + terning)
  • 1 boks chilibønner
  • ca. 15 g mørk kokesjokolade
  • ca. 0,5 ts brunt sukker

Bakepotet:

  • 4 stk. bakepotet
  • 4 ss nøytral olje
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Topping:

  • 2 ss smør
  • 4 ss revet ost
  • 4 ss lettrømme
  • 4 stk. vårløk
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 100 g tortillachips
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 900 kcal
Fett 41 g
Protein 36 g
Karbohydrater 88 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Du får den på gatekjøkken, hjemme hos mamma og på gourmetrestauranter: bakt potet er og blir en favoritt. Her har du luksusvarianten med høyrygg som langtidskoker til det blir skikkelig mørt og godt. Topp med litt ekstra rømme, vårløk og sprø tortillachips. Dette blir next level!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 300 g benfri høyrygg av storfekjøtt
  • 0,5 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss smør eller nøytral olje til steking
  • 1 ss tomatpuré
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 dl kjøttkraft eller buljong (vann + terning)
  • 1 boks chilibønner
  • ca. 15 g mørk kokesjokolade
  • ca. 0,5 ts brunt sukker

Bakepotet:

  • 4 stk. bakepotet
  • 4 ss nøytral olje
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Topping:

  • 2 ss smør
  • 4 ss revet ost
  • 4 ss lettrømme
  • 4 stk. vårløk
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 100 g tortillachips
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 900 kcal
Fett 41 g
Protein 36 g
Karbohydrater 88 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Bakt potet med høyrygg trinnbilder trinn
Bakt potet med høyrygg trinnbilder trinn
Bakt potet med høyrygg trinnbilder trinn

Har du en gryte med lokk som tåler å stå i stekeovnen, kan også gryten stå å trekke på 150 °C til kjøttet er mørt.

Bakt potet med høyrygg trinnbilder trinn

Bakepotet er gjerne poteter med litt størrelse på. Du trenger ikke bruke de som er pakket inn i folie. Se etter hva de har av deilige norske poteter i butikken. Poteter som egner seg godt til baking er melne eller middels melne typer, for eksempel sortene Beate, van Gogh, Kerrs Pink eller Pimpernel.  Små poteter kan også bakes men behøver ikke like lang tilberedningstid. Beregne da flere per person.

Bakt potet med høyrygg trinnbilder trinn
Bakt potet med høyrygg trinnbilder trinn
Bakt potet med høyrygg trinnbilder trinn

Lurer du på hva annet godt du kan lage av sesongens deilige råvarer? Sjekk ut vår sesong-side!  Der finner du alltid våre håndplukkede favoritter med smaken av sesongen vi er i, sånn at det skal være litt lettere for deg å nyte de norske råvarene når de er på sitt beste, året rundt<3.

Bakt potet med høyrygg

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 15:14:57