Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bakt rabarbra med marengs

Bakt rabarbra med marengslokk

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1,5 ss maisenna
  • 5 stk. eggehvite
  • finrevet skall av 1 stk. sitron
  • 400 g sukker
  • 1 ss melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 409 kcal
Fett 0 g
Protein 5 g
Karbohydrater 94 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En av barndommens enkle gleder var en stilk rabarbra og et eggeglass med sukker. Så surt! Så søtt! Og så godt! Denne desserten er en hyllest til rabarbra og enkle gleder.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1,5 ss maisenna
  • 5 stk. eggehvite
  • finrevet skall av 1 stk. sitron
  • 400 g sukker
  • 1 ss melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 409 kcal
Fett 0 g
Protein 5 g
Karbohydrater 94 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server rabarbradesserten varm eller lun, gjerne med is, pisket krem eller iskald yoghurt naturell.

Eggeplommene kan du bruke i en god hjemmelaget eggekrem eller vaniljesaus, eller hva med å lage hjemmelaget is?
 
Buk resten av sitronen til å sette smak på vannet: Skjær vekk det meste av det hvite på sitronen, kutt den i biter og ha den i en mugge kaldt vann. Tilsett noen mynteblader og sett i kjøleskapet, så har du forfriskende smaksatt vann.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 26.11.2024 09:51:54