Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bakt søtpotet med brokkolipesto og stekte kikerter

Bakt søtpotet med brokkolipesto og stekte kikerter

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. søtpotet
  • 0,5 stk. rødløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Brokkolipesto:

  • 0,5 stk. brokkoli
  • 2 ss hakket frisk basilikum
  • 1 ss ristede pinjekjerner
  • 1 båt hvitløk
  • 1 dl olivenolje

Kikerter:

  • 1 boks hermetiske kikerter (400g)
  • 2 ss kokosolje
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 ts malt spisskummen
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vi nordmenn har for alvor fått øynene opp for den anvendelige søtpoteten! Her har vi bakt den i ovnen til den er helt myk, og toppet den med sprøstekte kikerter og en pesto av brokkoli og basilikum.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. søtpotet
  • 0,5 stk. rødløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Brokkolipesto:

  • 0,5 stk. brokkoli
  • 2 ss hakket frisk basilikum
  • 1 ss ristede pinjekjerner
  • 1 båt hvitløk
  • 1 dl olivenolje

Kikerter:

  • 1 boks hermetiske kikerter (400g)
  • 2 ss kokosolje
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 ts malt spisskummen
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Nima Karimi

    Hei. Hvor skal man bruke pinjekjernene? På forhånd takk!

    • Ann-Christin Bru

      Hei Nima! Beklager, de var satt feil i ingredienslisten. De skal i pestoen. Jeg har nå endret plassering på de under ingredienslisten og fått de inn i fremgangsmåte. Håper det smaker. Mvh. Ann-Christin, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 14.03.2025 10:25:57 handleliste stengt