Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Banankake i langpanne

Banankake i langpanne

Ingredienser

1  porsjoner
  • 250 g mykt smør
  • 500 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 1 l hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts natron
  • 6 stk. banan (godt modne)
  • 5 dl gresk yoghurt eller rømme

Sjokoladeglasur:

  • 100 g mykt smør
  • 500 g melis
  • 2 ss kakaopulver
  • 3 ss sterk kaffe
  • 1 stk. eggeplomme
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (16)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag en saftig og aromatisk kake med god holdbarhet av overmodne bananer som ligger igjen på fruktfatet. De er fulle av smak av sødme, og perfekt egnet til baking. Med deilig sjokoladeglasur på toppen gjør kaken lykke på kakebordet.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 250 g mykt smør
  • 500 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 1 l hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts natron
  • 6 stk. banan (godt modne)
  • 5 dl gresk yoghurt eller rømme

Sjokoladeglasur:

  • 100 g mykt smør
  • 500 g melis
  • 2 ss kakaopulver
  • 3 ss sterk kaffe
  • 1 stk. eggeplomme
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Har du lyst til å lage bananbrød? Bananbrød med smør og pålegg, for eksempel hvitost eller brunost, smaker godt. Du kan også spise bananbrødet som det er.  

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Linda Øversveen

    Hvorfor er det brukt liter med hvetemel? Det er jo så upraktisk.

    • Cecilie Maske

      Hei, Linda! Det er det delte meninger om. For mange er det mye mer praktisk å bruke litermål. Hilsen Cecilie, Matprat

    • Cecilie Maske

      Hei, Linda! Det varierer litt om vi bruker mål eller vekt på mel. Her har vi brukt litermål, som jo er praktisk for de som ikke har kjøkkenvekt. Hilsen Cecilie, Matprat

  • Kelly

    Hi. I did follow the recipe (I used only 1/2 of the recipe because I baked with a round cake form), but the texture is very thick and couldn't mix even with the mixer and I think that was because of the amount of flour. So I added a little milk into the dough and it turned out ok and the result was tasty.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB12 16.04.2025 08:33:48 handleliste stengt