Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
BBQ burger med coleslaw

BBQ-burger med coleslaw

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 kvernet pepper
  • 2 ss smør
  • 30 g cheddar ost
  • 2 stk. hamburgerbrød

Syltet rødløk:

  • 2 stk. rødløk
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,25 ts hel pepper

Enkel BBQ-saus:

  • 500 g ketchup
  • 250 g brunt sukker
  • 1 dl sterk kaffe
  • 1 ss tabasco

Coleslaw:

  • 4 ss majones
  • 2 dl kefir
  • 2 dl lettrømme
  • 0,5 ts karri
  • 0,5 stk. nykål, sommerkål
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. syrlig eple
  • 2 ss finhakket bladpersille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er sommerens burger, med frisk coleslaw, syltet rødløk og søt BBQ-saus. Alt tilbehøret kan du lage klart i forkant, sånn at du har grillmiddagen klar på null tid. Perfekt å ha med i parken, eller om du skal diske opp til gjester. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 kvernet pepper
  • 2 ss smør
  • 30 g cheddar ost
  • 2 stk. hamburgerbrød

Syltet rødløk:

  • 2 stk. rødløk
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,25 ts hel pepper

Enkel BBQ-saus:

  • 500 g ketchup
  • 250 g brunt sukker
  • 1 dl sterk kaffe
  • 1 ss tabasco

Coleslaw:

  • 4 ss majones
  • 2 dl kefir
  • 2 dl lettrømme
  • 0,5 ts karri
  • 0,5 stk. nykål, sommerkål
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. syrlig eple
  • 2 ss finhakket bladpersille

Slik gjør du

Syltet rødløk, coleslaw og bbq-saus kan med fordel preppes i forkant. Lag en stor porsjon av hver, og ha klart tilbehør til flere grillmiddager.

Grillprepp tilebhør

trinn du kan merke av

Løken blir best om den får stå og utvikle smak en stund. Skal du oppbevare løken lenge, kan du fylle den på rene glass og helle på lake til det dekker. Skru på lokk og oppbevar kaldt. Løken er holdbar minst to uker i kjøleskap.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Legg coleslaw på burgerbrød, og deretter burger, syltet rødløk og BBQ-saus.

BBQ burger med coleslaw

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB11 16.07.2024 10:49:26