Hopp til hovedinnhold
matprat logo
BBQ burger med coleslaw

BBQ-burger med coleslaw

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 kvernet pepper
  • 2 ss smør
  • 30 g cheddar ost
  • 2 stk. hamburgerbrød

Syltet rødløk:

  • 2 stk. rødløk
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,25 ts hel pepper

Enkel BBQ-saus:

  • 500 g ketchup
  • 250 g brunt sukker
  • 1 dl sterk kaffe
  • 1 ss tabasco

Coleslaw:

  • 4 ss majones
  • 2 dl kefir
  • 2 dl lettrømme
  • 0,5 ts karri
  • 0,5 stk. nykål, sommerkål
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. syrlig eple
  • 2 ss finhakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2085 kcal
Fett 71 g
Protein 53 g
Karbohydrater 299 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er sommerens burger, med frisk coleslaw, syltet rødløk og søt BBQ-saus. Alt tilbehøret kan du lage klart i forkant, sånn at du har grillmiddagen klar på null tid. Perfekt å ha med i parken, eller om du skal diske opp til gjester. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 kvernet pepper
  • 2 ss smør
  • 30 g cheddar ost
  • 2 stk. hamburgerbrød

Syltet rødløk:

  • 2 stk. rødløk
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,25 ts hel pepper

Enkel BBQ-saus:

  • 500 g ketchup
  • 250 g brunt sukker
  • 1 dl sterk kaffe
  • 1 ss tabasco

Coleslaw:

  • 4 ss majones
  • 2 dl kefir
  • 2 dl lettrømme
  • 0,5 ts karri
  • 0,5 stk. nykål, sommerkål
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. syrlig eple
  • 2 ss finhakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2085 kcal
Fett 71 g
Protein 53 g
Karbohydrater 299 g

Slik gjør du

Syltet rødløk, coleslaw og bbq-saus kan med fordel preppes i forkant. Lag en stor porsjon av hver, og ha klart tilbehør til flere grillmiddager.

Grillprepp tilebhør

trinn du kan merke av

Løken blir best om den får stå og utvikle smak en stund. Skal du oppbevare løken lenge, kan du fylle den på rene glass og helle på lake til det dekker. Skru på lokk og oppbevar kaldt. Løken er holdbar minst to uker i kjøleskap.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Legg coleslaw på burgerbrød, og deretter burger, syltet rødløk og BBQ-saus.

BBQ burger med coleslaw

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 23.11.2024 03:03:55