Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
BBQ grillspyd med ananassalsa

BBQ grillspyd med ananassalsa

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 2 båter hvitløk
  • 40 g frisk ingefær
  • 1 stk. rød chili
  • 2 dl nøytral olje
  • saft og skall av 1 båt sitron

Ananassalsa:

  • 1 stk. frisk ananas
  • 2 stk. vårløk
  • 2 stk. rød chili
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 potte frisk koriander
  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ss sesamolje
  • saft og finrevet skall av 1 stk. lime
  • 0,5 ts salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her er enkle og veldig gode grillspyd servert med en frisk ananassalsa og tortillachips. At kjøttet får godgjøre seg i marinade natten over resulterer i skikkelig mye god smak. Dette er ordentlig kosemat for gode sommerdager!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 2 båter hvitløk
  • 40 g frisk ingefær
  • 1 stk. rød chili
  • 2 dl nøytral olje
  • saft og skall av 1 båt sitron

Ananassalsa:

  • 1 stk. frisk ananas
  • 2 stk. vårløk
  • 2 stk. rød chili
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 potte frisk koriander
  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ss sesamolje
  • saft og finrevet skall av 1 stk. lime
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Marineringstiden kan du selv bestemme, men en tommelfingerregel er mellom 1 time og ett døgn. Mer tid avgir mer smak.
Bruk gjerne ananaskjernen som frisk smaksgiver i en karaffel med vann.
Hvis du skal bruke ananasen som serveringsskål bør du dele ananasen i to på midten og skjære med en skarp kniv på innsiden, rundt langs kanten. Skjær også noen snitt innover i ananaskjøttet. Bruk en skje til å vippe ut ananasbitene.
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".

Server BBQ grillspyd med ananassalsa og tortillachips.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.10494, server:MP-PRD-WEB12 27.07.2024 15:25:16