Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Belgiske vafler

Belgiske vafler

Ingredienser

porsjoner

Oppskriften gir ca. 20 vafler

  • 4 stk. egg , skilt i plommer og hviter
  • 0,25 ts salt
  • 100 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 150 g smeltet smør
  • 3,5 dl melk
  • 3,5 dl vann
  • 25 g fersk gjær
  • 500 g hvetemel
  • 1 ss nøytral olje eller smeltet smør til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 378 kcal
Fett 17 g
Protein 11 g
Karbohydrater 42 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (33)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vafler blir vi vel aldri lei av, men av og til kan det smake med litt variasjon også på den fronten. Disse nystekte belgiske vaflene er luftige og myke, og smaker nydelig. De blir stekt i et spesielt jern for å få riktig fasong, men du kan også steke dem i det vaffeljernet du har.

Vafler blir en aldri lei av, men likevel kan det smake med litt variasjon også på den fronten. Belgiske vafler skal væresprø og luftige, og blir stekt i et spesielt jern for å få riktig fasong. Du kan også steke dem i vårt tradisjonelle norske vaffeljern.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Oppskriften gir ca. 20 vafler

  • 4 stk. egg , skilt i plommer og hviter
  • 0,25 ts salt
  • 100 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 150 g smeltet smør
  • 3,5 dl melk
  • 3,5 dl vann
  • 25 g fersk gjær
  • 500 g hvetemel
  • 1 ss nøytral olje eller smeltet smør til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 378 kcal
Fett 17 g
Protein 11 g
Karbohydrater 42 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server vaflene med friske bær og et dryss melis, frisk frukt, pisket krem, iskrem, hakkede nøtter eller sjokolade - mulighetene er mange!

Belgiske vafler gif

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 21.12.2024 15:22:30