Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Berlinerboller

Berlinerboller

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 15 boller.

  • 500 g hvetemel
  • 60 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 30 g gjær
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl kremfløte
  • 3 stk. egg
  • 100 g smør
  • 1,5 l frityrolje
  • ca. 2 dl sukker til å rulle bollene i

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sukkersøte berlinerboller - kan boller egentlig bli bedre? Berlinerboller er som doughnuts uten hull - de frityrstekes, rulles i sukker og blir ofte fylt med syltetøy eller vaniljekrem. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 15 boller.

  • 500 g hvetemel
  • 60 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 30 g gjær
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl kremfløte
  • 3 stk. egg
  • 100 g smør
  • 1,5 l frityrolje
  • ca. 2 dl sukker til å rulle bollene i

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Hvetebollene våre som er fylt med vaniljekrem er også kjempegode!

Sett oljen til avkjøling når du er ferdig med stekingen. Når oljen er helt kald, kan du sile den og ta vare på den til neste gang du skal fritere (om den ser bra ut og lukter greit), eller helle den i en melkekartong e.l og kaste den i restavfallet. 

Berlinerboller

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Synnøve Gjestad Ims

    Hvordan fyller man disse med vaniljekrem?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Synnøve! Bruk en kakesprøyte med tykk spiss, og sprøyt inn mens de fortsatt er varme. Når bollene er nyfriterte er de mer elastiske og det er lettere å få mye fyll inn i bollene. Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 12.04.2025 12:36:10 handleliste stengt