Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bibimbap med svinekjøtt

Bibimbap med svinekjøtt

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g lettsaltet sideflesk
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 ts finhakket hvitløk
  • 3 dl jasminris
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 4 stk. egg

Dressing:

  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 ts finhakket hvitløk

Grønnsaker og topping:

  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rød paprika
  • 150 g aromasopp eller sjampinjong
  • 200 g bønnespirer
  • 100 g reddik
  • 50 g rødkål
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bibimbap er en koreansk rett med ris, kjøtt og ulike grønnsaker. Den kan lages i utallige variasjoner, og her har vi laget en variant med smakfullt svinekjøtt. Retten er fargerik og vakker ved servering, og fantastisk god å kaste seg over.   

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g lettsaltet sideflesk
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 ts finhakket hvitløk
  • 3 dl jasminris
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 4 stk. egg

Dressing:

  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 ts finhakket hvitløk

Grønnsaker og topping:

  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rød paprika
  • 150 g aromasopp eller sjampinjong
  • 200 g bønnespirer
  • 100 g reddik
  • 50 g rødkål

Slik gjør du

trinn du kan merke av
I de fleste bibimbap-oppskrifter brukes gochujang (chilipaste) som base til å lage dressingen. I denne oppskriften har vi valgt å bruke sriracha på grunn av tilgjengelighet i butikk. Bruk gjerne gochujang om du får tak i. Du kan også bruke en annen chilipaste. Husk å smak deg frem, da styrkegraden kan variere.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB11 16.07.2024 15:51:55