Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Biff med béarnaisesaus

Biff med béarnaisesaus

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g entrecôte av storfe , eventuelt indre- eller ytrefilet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin til steking

Béarnaisesaus:

  • 300 g smør
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,5 ts grovmalt pepper
  • 3 ss vann
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 3 stk. eggeplomme
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • eventuelt saft av 0,25 stk. sitron
  • 1 ss frisk kjørvel

Pommes frites:

  • 4 stk. bakepotet
  • 1 l frityrolje
  • 1 ts salt

Tilbehør:

  • 2 pk aspargesbønner (á 150 g)
  • 2 ss nøytral olje
  • saft av 0,25 stk. sitron
  • skall av 1 stk. sitron
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,25 ts grovmalt pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Få ting kan måle seg med en mør, saftig og smakfull biff. Her har du den ultimate klassikeren med hjemmelaget béarnaisesaus og pommes frites. Snadder! 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g entrecôte av storfe , eventuelt indre- eller ytrefilet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin til steking

Béarnaisesaus:

  • 300 g smør
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,5 ts grovmalt pepper
  • 3 ss vann
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 3 stk. eggeplomme
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • eventuelt saft av 0,25 stk. sitron
  • 1 ss frisk kjørvel

Pommes frites:

  • 4 stk. bakepotet
  • 1 l frityrolje
  • 1 ts salt

Tilbehør:

  • 2 pk aspargesbønner (á 150 g)
  • 2 ss nøytral olje
  • saft av 0,25 stk. sitron
  • skall av 1 stk. sitron
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,25 ts grovmalt pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Sausen kan holdes varm frem til servering ved å oppbevare den i et vannbad som holder ca. 60 °C. Husk at det ikke må bli for varmt. Da sprekker den.
Bruk helst en olje med lite smak, som mais-, raps- eller solsikkeolje til frityrsteking. Stikk en tresleiv oppi oljen. Bruser det rundt sleiven er oljen varm nok, er du usikker kan du teste med en brødterning.
Råvarebilde storfe entrecôte
Noen fedd hvitløk og litt frisk timian i pannen under steking gir ekstra smak!

Server saftig og mør biff med béarnaisesaus, pommes frites og vårløk.

Biff med béarnaisesaus -høydebilde

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Slik får du perfekt entrecôte

Podcast-episode: Hvordan steke den perfekte biffen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB15 16.07.2024 09:33:02