Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Biff tartar

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g biffkjøtt
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts kvernet sort pepper

Pommes frites:

  • 4 stk. bakepotet
  • 1 l nøytral olje til frityrsteking
  • 1 ts salt

Tilbehør:

  • 1 stk. finhakket rødløk
  • 4 ss finhakket sylteagurk
  • 4 ss kapers
  • 4 ss finhakkede syltede rødbeter
  • 4 stk. eggeplomme
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2566 kcal
Fett 241 g
Protein 41 g
Karbohydrater 55 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en såkalt ublandet tartar, med tilbehøret servert ved siden av kjøttet. På den måten kan hver og en blande inn rødløk, rødbeter, syltet agurk og kapers i kjøttet for å få en tartar som passer egen smak og gane. Serveres tradisjonen tro med hjemmelaget pommes frites og grønn salat.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g biffkjøtt
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts kvernet sort pepper

Pommes frites:

  • 4 stk. bakepotet
  • 1 l nøytral olje til frityrsteking
  • 1 ts salt

Tilbehør:

  • 1 stk. finhakket rødløk
  • 4 ss finhakket sylteagurk
  • 4 ss kapers
  • 4 ss finhakkede syltede rødbeter
  • 4 stk. eggeplomme
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2566 kcal
Fett 241 g
Protein 41 g
Karbohydrater 55 g

Slik gjør du

Sikker tilberedning av tartar. Svi av kjøttstykket på alle sider i en varm og tørr panne. Skjær av ytterlaget som er stekt. Nå sitter du igjen med et kjøttstykke som er fritt for overflatebakterier og som er klart til bruk. Ytterlaget kan også kuttes opp og brukes inn i tartaren, for ekstra smak. Husk rent utstyr og god kjøkkenhygiene.

trinn du kan merke av
Bruk helst en olje med lite smak, som mais-, raps- eller solsikkeolje til frityrsteking. Stikk en tresleiv oppi oljen. Bruser det rundt sleiven er oljen varm nok, er du usikker kan du teste med en brødterning.

Server biff tartar med sprø pommes frites og grønn salat. Sennep smaker også godt til.

Biff tartar

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 11:25:23