Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Birria taco

Ingredienser

6  porsjoner
  • ca. 1 kg benfri høyrygg av storfekjøtt , bog eller oksehaler
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. løk
  • 6 båter hvitløk
  • ca. 1,5 l oksekraft , eventuelt vann + buljongterning
  • 3 stk. laurbærblad

Chilipuré:

  • 4 stk. guajillo chili
  • 4 stk. ancho chili
  • 2 stk. chili de arbol
  • 8 stk. hel pepper
  • 2 ts meksikansk tørket oregano
  • 1 ts spisskummenfrø
  • 2 ts korianderfrø
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 boks hermetiske cherrytomater (á 400 g)
  • 2 ts hvitvin- eller eplecidereddik

Til servering:

  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 potte finhakket frisk koriander
  • ca. 20 stk. maistortilla eller hvetetortilla
  • 300 g revet mozzarella
  • 2 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1073 kcal
Fett 41 g
Protein 68 g
Karbohydrater 103 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Birria taco! Denne trendy tacoretten med langtidskokt storfekjøtt, full av meksikanske smaker, er både cheezy, saftig og utrolig digg!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • ca. 1 kg benfri høyrygg av storfekjøtt , bog eller oksehaler
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. løk
  • 6 båter hvitløk
  • ca. 1,5 l oksekraft , eventuelt vann + buljongterning
  • 3 stk. laurbærblad

Chilipuré:

  • 4 stk. guajillo chili
  • 4 stk. ancho chili
  • 2 stk. chili de arbol
  • 8 stk. hel pepper
  • 2 ts meksikansk tørket oregano
  • 1 ts spisskummenfrø
  • 2 ts korianderfrø
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 boks hermetiske cherrytomater (á 400 g)
  • 2 ts hvitvin- eller eplecidereddik

Til servering:

  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 potte finhakket frisk koriander
  • ca. 20 stk. maistortilla eller hvetetortilla
  • 300 g revet mozzarella
  • 2 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1073 kcal
Fett 41 g
Protein 68 g
Karbohydrater 103 g

Slik gjør du

Tradisjonelt lages Birria taco med geit, men vi har valgt å bruke storfe. Du kan også bruke lammekjøtt eller sau om du ønsker. Vi har lagd retten med høyrygg, men du kan gjerne bruke bog eller oksehaler. Beregn litt mer kjøtt dersom du bruker en stykningsdel med bein. 

Følg samme fremgangsmåte som med storfe, men beregn lenger koketid. Bruk geitekjøtt med bein. Avhengig av størrelsen på bitene, bør kjøttet få putre i 4,5-5 timer. Det er ferdig når kjøttet er mørt, og lett løsner fra beinet og kan rives i biter.

trinn du kan merke av
Birria taco trinnbilder
Birria taco trinnbilder

I oppskriften brukes 3 ulike typer chili, som hver av dem bidrar med ulike smaker. De tørkede chiliene får du tak i på spesialbutikker med meksikanske produkter, eller på internett. Du kan til nød erstatte dem med vanlig chili, men smaksbildet vil bli et ganske annet. Juster i såfall mengden slik at du ikke får en veldig sterk gryte. Ha også i røkt paprika for å få frem litt røkt smak.

Birria taco trinnbilder
Birria taco trinnbilder
Birria taco trinnbilder

Sett sammen en Birria taco:  

Birria taco trinnbilder

Bruk små maislefser eller hvetetortilla. Får du ikke tak i kan du stikke ut 2-3 små lefser av en større tortillalefse. Ofte serveres Birria taco'en i doble lefser, dvs. at du først dypper en lefse, steker den, legger på ost, dypper en ny lefse som du legger over, og deretter fyller med kjøtt. En fordel vil være at lefsene holder fyllet lettere på plass, men du må da altså beregne dobbel mengde lefser. 

Birria taco trinnbilder

Birria taco

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Alt blir bedre med

Podcast-episode: Taco 2.0 med birria tacos og carnitas

Podcast-episode: Grytefavoritten høyrygg

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB14 03.12.2024 18:22:39