Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bjørkete

Bjørkete

Ingredienser

porsjoner
  • 2,5 dl nyutsprungne bjørkeblader
  • 5 dl kokende vann
  • 2 ss honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 70 kcal
Protein 0 g
Karbohydrater 17 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lysegrønne, nyutsprungne bjørkeblader strutter av energi og er fulle av C-vitaminer. Plukk en neve blader eller to og brygg deg en deilig kopp te med smak av vår.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2,5 dl nyutsprungne bjørkeblader
  • 5 dl kokende vann
  • 2 ss honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 70 kcal
Protein 0 g
Karbohydrater 17 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Noen liker også å smake til teen med litt sitron eller lime. Det er med på å balansere bitterheten i bladene, og gir god friskhet til teen.
Bjørkebladene kan også tørkes og brukes som te seinere: Legg bakepapir på et stekebrett og dryss bjørkeblader utover papiret. Sett stekeovnen på varmluft 30 °C. Plasser brettet midt i ovnen og sett en tresleiv eller liknende i døren, slik at den ikke lukker seg. Tørk bladene minst 6-7 timer eller over natten. Ha de tørre bladene på et glass med tett lokk og oppbevar mørkt og svalt.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 09:51:22