Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Blåbærsyltetøy

Blåbærsyltetøy

Ingredienser

porsjoner

gir ca. 1,5 kg syltetøy

  • 1 kg blåbær
  • 0,5 kg sukker
  • saften av 0,5 stk. sitron (kan utelates)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2507 kcal
Fett 3 g
Protein 4 g
Karbohydrater 597 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmelaget blåbærsyltetøy er himmelsk! Når skogen bugner av bær er det fort gjort å plukke en liter eller to, og du koker kjapt en porsjon syltetøy. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

gir ca. 1,5 kg syltetøy

  • 1 kg blåbær
  • 0,5 kg sukker
  • saften av 0,5 stk. sitron (kan utelates)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2507 kcal
Fett 3 g
Protein 4 g
Karbohydrater 597 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
1 porsjon gir ca 1 ½ liter (4 glass)
En vaniljestang delt i to på langs gir en deilig ekstra spiss på syltetøyet. Om syltetøyet ikke tykner, kan du tilsette litt syltepulver (pektin). Les på pakken for å beregne mengde.
1 porsjon gir ca 1 ½ liter (4 glass)
En vaniljestang delt i to på langs gir en deilig ekstra spiss på syltetøyet. Om syltetøyet ikke tykner, kan du tilsette litt syltepulver (pektin). Les på pakken for å beregne mengde.

 

Slik rengjør du glass:

Vask glassene grundig (gjerne i oppvaskmaskin) og plasser dem i stekeovnen på 100 °C i ca. 1 time. Rengjør lokkene grundig og kok dem i litt vann tilsatt litt 7% eddik. La dem lufttørke, eller tørk dem med et rent kjøkkenhåndkle.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 09:32:40