Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Blinis med fenalår

Blinis med fenalår

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca 24 blinis

  • 10 g gjær
  • 2,5 dl melk
  • 175 g bokhvetemel eller hvetemel
  • 1 stk. egg
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 ss kremfløte
  • 2 ss smør
  • 2 dl seterrømme
  • 200 g fenalår
  • 0,5 stk. rødløk
  • 4 stilker hakkede friske urter , for eksempel oregano
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2244 kcal
Fett 148 g
Protein 99 g
Karbohydrater 122 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Små blinis med fenalår er supre å servere som en enkel forrett eller som en liten munfull til aperitiffen. Om du finkutter fenalåret er det ikke mye som skal til for at alle skal få en smak. Husk å sette av nok tid til å la blinisrøren heve ordentlig!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca 24 blinis

  • 10 g gjær
  • 2,5 dl melk
  • 175 g bokhvetemel eller hvetemel
  • 1 stk. egg
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 ss kremfløte
  • 2 ss smør
  • 2 dl seterrømme
  • 200 g fenalår
  • 0,5 stk. rødløk
  • 4 stilker hakkede friske urter , for eksempel oregano
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2244 kcal
Fett 148 g
Protein 99 g
Karbohydrater 122 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Blinis skiller seg fra våre norske lapper ved at de tradisjonelt lages med bokkhvetemel og gjær, og toppes med den fete rømmen smetana, kaviar og hakket løk.

Blinisene kan toppes på mange ulike måter og er en fin måte å få brukt opp små rester  på en lekker måte. Rømmen kan byttes ut med gresk yoghurt eller kremost, fenalår kan erstattes av spekeskinke, røkelaks eller gravlaks, og rødløk kan varieres med for eksempel gressløk, vårløk eller finhakket purre. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 20:05:21