Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Blondies

Blondies

Ingredienser

1  porsjoner
  • 250 g smeltet smør
  • 500 g rørsukker eller lyst brunsukker
  • 4 stk. egg
  • 2 ts vaniljesukker
  • 5 dl hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver
  • 2,5 dl hakkede pecannøtter
  • 1,5 dl hakket hvit sjokolade
  • 1,5 dl hakket melkesjokolade
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Er du en brownieselsker som begynner å bli bittelitt lei av mørk sjokolade? Vel, da er det bare å gjøre seg klar for blondies - den gylne, søte og syndige søsteren! Denne kaken smelter i munnen, er mildt avhengighetsskapende og latterlig enkel å lage.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 250 g smeltet smør
  • 500 g rørsukker eller lyst brunsukker
  • 4 stk. egg
  • 2 ts vaniljesukker
  • 5 dl hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver
  • 2,5 dl hakkede pecannøtter
  • 1,5 dl hakket hvit sjokolade
  • 1,5 dl hakket melkesjokolade
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Får du ikke tak i pekannøtter, kan du bytte dem ut med valnøtter.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Matilde

    Hei! Kan melkesjokoladen byttes ut med samme mengde hvit sjokolade?

    • Cecilie Maske

      Hei, Matilde! Ja, det kan den. Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Ingrid Dyrhaug

    Kan man sløyfe nøtter i det hele tatt uten at røren blir for rennende?

    • Cecilie Maske

      Hei, Ingrid! Ja, det kan du. Nøttene påvirker ikke konsistensen på deigen. Om du allikevel skulle være redd for at deigen blir for løs, så kan du holde tilbake litt av væsken, og heller tilsette litt mer om nødvendig. Du kan også tilsette litt mer mel om det er nødvendig. Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 15.03.2025 07:23:49 handleliste stengt