Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bløtkake med bringebærkrem

Bløtkake med bringebærkrem

Ingredienser

16  porsjoner
  • 10 stk. egg
  • 300 g sukker
  • 300 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver

Fyll:

  • 6 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 200 g frosne bringebær
  • 1 dl eplejuice til dynking
  • 200 g eplesyltetøy eller pasjonsfruktsyltetøy

Pynt:

  • 2 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 70 g sukker
  • 125 g bringebær
  • 125 g rips
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bløtkake er alltid en vinner! Lag et sukkerbrød i langpanneform, så kan du enkelt trylle frem denne bløtkaken fylt med deilig bringebærkrem om du har mange gjester. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

16  porsjoner
  • 10 stk. egg
  • 300 g sukker
  • 300 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver

Fyll:

  • 6 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 200 g frosne bringebær
  • 1 dl eplejuice til dynking
  • 200 g eplesyltetøy eller pasjonsfruktsyltetøy

Pynt:

  • 2 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 70 g sukker
  • 125 g bringebær
  • 125 g rips
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 160 °C.

trinn du kan merke av

Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.

Sukkerbrød 3a_tips
Sukkerbrød 3b
Sukkerbrødet kan pakkes inn i plastfolie og fryses om du ikke ønsker å fylle det med en gang.
Varier gjerne fyllet med frukter og smaker du er glad i.
Lag gjerne kaken dagen i forveien, dekk den med plastfolie og sett den i kjøleskapet. Så kan du konsentrere deg om pyntingen på selve dagen som kaken skal serveres.

Ei flott bløtkake er typisk norsk. Prøv gjerne denne oppskriften på bløtkake fylt med krem, banan og jordbær.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 15.03.2025 08:15:10 handleliste stengt