Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fransk jordbærkake med rabarbrakompott og gelé

Bløtkake med jordbær og rabarbra

Ingredienser

porsjoner

Rabarbrakompott:

  • 500 g rabarbra
  • 200 g sukker
  • 25 g sitronsaft
  • 1 ts agar agar

Rabarbrasirup:

  • 500 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 2 dl vann

Sukkerbrød:

  • 4 stk. egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver

Rabarbra- og jordbærgelé:

  • 9 stk. gelatinplater
  • 200 g rabarbra
  • 200 g jordbær
  • 150 g sukker
  • 5 dl vann

Hvit sjokoladeganache:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 3 dl kremfløte
  • 30 g glukosesirup
  • 2 stk. gelatinplater
  • 70 g hvit sjokolade

Til montering:

  • 400 g jordbær
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Vanskelighetsgrad
Avansert

En sommerlig bløtkake med fransk vri! Dette er kaken Martin Haub fra Bakermesterskapet lager til nasjonaldagen - en garantert suksess for festglade store og små. Med frisk rabarbra og søte jordbær i sesong kan du servere det beste av norsk sommer på ett og samme fat. 

Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Rabarbrakompott:

  • 500 g rabarbra
  • 200 g sukker
  • 25 g sitronsaft
  • 1 ts agar agar

Rabarbrasirup:

  • 500 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 2 dl vann

Sukkerbrød:

  • 4 stk. egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver

Rabarbra- og jordbærgelé:

  • 9 stk. gelatinplater
  • 200 g rabarbra
  • 200 g jordbær
  • 150 g sukker
  • 5 dl vann

Hvit sjokoladeganache:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 3 dl kremfløte
  • 30 g glukosesirup
  • 2 stk. gelatinplater
  • 70 g hvit sjokolade

Til montering:

  • 400 g jordbær

Slik gjør du

Fransk jordbærkake med rabarbrakompott og gelé

trinn du kan merke av

Et alternativ til agar agar er å erstatte halvparten av sukkeret med syltesukker.

Dersom du ønsker mønster på toppen av kaken kan du trykke kuttet jordbær og/eller rabarbra ned i ganachen, men dette er ikke nødvendig.

Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn. 

Fransk jordbærkake med rabarbrakompott og gelé

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9922, server:MP-PRD-WEB12 07.07.2024 02:18:02