Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fransk jordbærkake med rabarbrakompott og gelé

Bløtkake med jordbær og rabarbra

Ingredienser

16  porsjoner

Rabarbrakompott:

  • 500 g rabarbra
  • 200 g sukker
  • 25 g sitronsaft
  • 1 ts agar agar

Rabarbrasirup:

  • 500 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 2 dl vann

Sukkerbrød:

  • 4 stk. egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver

Rabarbra- og jordbærgelé:

  • 9 stk. gelatinplater
  • 200 g rabarbra
  • 200 g jordbær
  • 150 g sukker
  • 5 dl vann

Hvit sjokoladeganache:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 3 dl kremfløte
  • 30 g glukosesirup
  • 2 stk. gelatinplater
  • 70 g hvit sjokolade

Til montering:

  • 400 g jordbær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En sommerlig bløtkake med fransk vri! Dette er kaken Martin Haub fra Bakermesterskapet lager til nasjonaldagen - en garantert suksess for festglade store og små. Med frisk rabarbra og søte jordbær i sesong kan du servere det beste av norsk sommer på ett og samme fat. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

16  porsjoner

Rabarbrakompott:

  • 500 g rabarbra
  • 200 g sukker
  • 25 g sitronsaft
  • 1 ts agar agar

Rabarbrasirup:

  • 500 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 2 dl vann

Sukkerbrød:

  • 4 stk. egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver

Rabarbra- og jordbærgelé:

  • 9 stk. gelatinplater
  • 200 g rabarbra
  • 200 g jordbær
  • 150 g sukker
  • 5 dl vann

Hvit sjokoladeganache:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 3 dl kremfløte
  • 30 g glukosesirup
  • 2 stk. gelatinplater
  • 70 g hvit sjokolade

Til montering:

  • 400 g jordbær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Fransk jordbærkake med rabarbrakompott og gelé

trinn du kan merke av

Et alternativ til agar agar er å erstatte halvparten av sukkeret med syltesukker.

Dersom du ønsker mønster på toppen av kaken kan du trykke kuttet jordbær og/eller rabarbra ned i ganachen, men dette er ikke nødvendig.

Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn. 

Fransk jordbærkake med rabarbrakompott og gelé

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13132, server:MP-PRD-WEB11 19.02.2025 09:35:37 handleliste stengt