Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bløtkokt egg med ristet brød

Bløtkokt egg med ristet brød

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 4 skiver grovt brød
  • 2 ss margarin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 229 kcal
Fett 12 g
Protein 12 g
Karbohydrater 16 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du prøvd å dyppe sprøstekte brødstaver i et bløtkokt egg før? Det er kjempegodt og ikke minst et morsomt innslag til frokosten. Husk at når du skal koke egg er det aller best å bruke romtempererte egg, altså egg som har ligget ute på kjøkkenbenken en stund.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 4 skiver grovt brød
  • 2 ss margarin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 229 kcal
Fett 12 g
Protein 12 g
Karbohydrater 16 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Er eggene kalde, kan du legge eggene i kaldt vann og beregne koketiden fra når vannet koker.
Dra gjerne en hvitløksbåt over brødstavene straks etter at de er stekt. Det gir en veldig god smak.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 15:46:32