Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bolzanosaus

Bolzanosaus

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 dl rapsolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 stk. saften av sitron
  • 1 ss finhakket frisk persille
  • 2 ss frisk gressløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 295 kcal
Fett 28 g
Protein 8 g
Karbohydrater 2 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

I byen Bolzano, i Nord-Italia, serverer de denne eggesausen som nydelig tilbehør til vårens første friske aspargesene. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 dl rapsolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 stk. saften av sitron
  • 1 ss finhakket frisk persille
  • 2 ss frisk gressløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 295 kcal
Fett 28 g
Protein 8 g
Karbohydrater 2 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Dette er en klassisk saus fra byen Bolzano nord-øst i Italia. Der serveres den som oftest med ferske asparges. Den er til forveksling lik den franske sauce Gribiche og lages som en majones, men med kokte egg.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Italienske favoritter

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 12.12.2024 21:00:04