Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brandade av klippfisk

Brandade av klippfisk

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. potet
  • 400 g ferdig kokt klippfisk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1,5 dl kremfløte
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 stk. sitron
  • 1 ss hakket frisk gressløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 338 kcal
Fett 25 g
Protein 19 g
Karbohydrater 5 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Klassisk, fransk brandade av klippfisk er en slags luftig potetmos med hvitløk rørt sammen med klippfisk og olivenolje. Server brandade som en liten kveldsrett, forrett eller en av flere småretter. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. potet
  • 400 g ferdig kokt klippfisk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1,5 dl kremfløte
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 stk. sitron
  • 1 ss hakket frisk gressløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 338 kcal
Fett 25 g
Protein 19 g
Karbohydrater 5 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server brandaden med ristet brød. Pynt med hakket gressløk.

Om fisken er bløtlagt, men ikke kokt, begynn med å trekke den i usaltet vann i 10-15 minutter avhengig av tykkelsen.


 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB13 22.01.2025 23:13:48