Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brasilianske osteboller (Pão de queijo)

Brasilianske osteboller

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 16 boller

  • 2,5 dl melk
  • 1 ts salt
  • 100 g smør
  • 500 g tapiokastivelse
  • 2 stk. egg
  • ca. 250 g revet ost gjerne en blanding av hvit ost og parmesan)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3678 kcal
Fett 167 g
Protein 96 g
Karbohydrater 447 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pão de Quiejo - brasilianske osteboller - er en deilig liten snack laget av tapioka - et glutenfritt og stivelsesrikt mel av maniok (cassava). Server bollene varme rett fra ovnen, gjerne med litt god skinke.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 16 boller

  • 2,5 dl melk
  • 1 ts salt
  • 100 g smør
  • 500 g tapiokastivelse
  • 2 stk. egg
  • ca. 250 g revet ost gjerne en blanding av hvit ost og parmesan)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3678 kcal
Fett 167 g
Protein 96 g
Karbohydrater 447 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bollene er aller best når de er nybakte, men kan fint fryses. Fukt dem med vann og varm dem i stekeovn på 180 °C i ca 10 minutter, eller i mikro.

 

Brasilianske osteboller (Pão de queijo)

 

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 22.11.2024 08:30:34