Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Baskisk ostekake

Brent baskisk ostekake

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 16 porsjoner.

  • 1 kg kremost naturell
  • 7 stk. egg
  • 300 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 60 g hvetemel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Over 60 min

Brent baskisk ostekake, også kjent som Basque Cheesecake, er en mektig og nydelig bakt ostekake fra det nordlige Spania. Kaken egner seg godt som dessert. Den bør lages minst et døgn før den serveres, for å få tid nok til å sette seg etter steking. Kaken skal være mørkbrent på toppen og tyktflytende i kjernen, og kan serveres med friske eller rørte bær.

Tid
Over 60 min

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 16 porsjoner.

  • 1 kg kremost naturell
  • 7 stk. egg
  • 300 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 60 g hvetemel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

For en litt kraftigere smak kan du godt bytte ut rundt en tredjedel av kremosten med snøfrisk eller chevre. Du kan også gi kaken en spennende vri ved å tilsette ca. 250 g bløt blåmuggost.

Kaken er holdbar i 5-6 dager i kjøleskapet.

Kaken egner seg godt som dessert. Den bør lages minst et døgn før den serveres, for å få tid nok til å sette seg etter steking. Kaken skal være mørkbrent på toppen og tyktflytende i kjernen, og kan serveres med friske eller rørte bær.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Hva ville vært ditt siste måltid?

 

Kommentarer

  • Tjodunn

    Hei! Denne ser kjempegod ut - jeg lurer på om dere har et tips til hvordan jeg kan lage den glutenfri? Bytte ut hvetemelet med f.eks. maizena - men hvor mye?

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Det er ingen problem, jeg har erstattet hvetemelet med lys glutenfri melblanding i samme mengde. Kaken blir like god :-) Hilsen Marta, Matprat

  • Synnøve Gjestad Ims

    Salt er ikke nevnt i oppskriften men antar det skal oppi sammen med de andre ingrediensene.

    • Marta Ravnsborg

      Ups! ja, det stemmer, jeg fikser :) Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 17.03.2025 08:13:01 handleliste stengt