Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Baskisk ostekake

Brent baskisk ostekake

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 16 porsjoner.

  • 1 kg kremost naturell
  • 7 stk. egg
  • 300 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 60 g hvetemel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5771 kcal
Fett 423 g
Protein 124 g
Karbohydrater 362 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min

Brent baskisk ostekake, også kjent som Basque Cheesecake, er en mektig og nydelig bakt ostekake fra det nordlige Spania. Kaken egner seg godt som dessert. Den bør lages minst et døgn før den serveres, for å få tid nok til å sette seg etter steking. Kaken skal være mørkbrent på toppen og tyktflytende i kjernen, og kan serveres med friske eller rørte bær.

Tid
Over 60 min

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 16 porsjoner.

  • 1 kg kremost naturell
  • 7 stk. egg
  • 300 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 60 g hvetemel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5771 kcal
Fett 423 g
Protein 124 g
Karbohydrater 362 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

For en litt kraftigere smak kan du godt bytte ut rundt en tredjedel av kremosten med snøfrisk eller chevre. Du kan også gi kaken en spennende vri ved å tilsette ca. 250 g bløt blåmuggost.

Kaken er holdbar i 5-6 dager i kjøleskapet.

Kaken egner seg godt som dessert. Den bør lages minst et døgn før den serveres, for å få tid nok til å sette seg etter steking. Kaken skal være mørkbrent på toppen og tyktflytende i kjernen, og kan serveres med friske eller rørte bær.

Baskisk ostekake

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hva ville vært ditt siste måltid?

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 15:03:39