Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brioche

Brioche

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 12 brioche

  • 300 g smør
  • 550 g hvetemel
  • 30 g sukker
  • 20 g gjær
  • 1 ts salt
  • 6 stk. egg
  • 1 ss smør til smøring av form
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (13)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fransk brioche er et skikkelig luksusbrød. Masse smør gjør baksten luftig, myk og saftig. Spis den med jordbærsyltetøy, eller bruk brioche som burgerbrød eller til annen salt mat. 

 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 12 brioche

  • 300 g smør
  • 550 g hvetemel
  • 30 g sukker
  • 20 g gjær
  • 1 ts salt
  • 6 stk. egg
  • 1 ss smør til smøring av form
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Løft briochen ut av formen, og la avkjøle på rist før du drar dem fra hverandre. 

Brioche

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Philip

    Hvilken type fransk Brioche er dette? Moelleuse? I Frankrike er det mange varianter.

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Philip! Du har rett i at det finnes mange varianter av brioche. Oppskriften vår er vel typiske frokostbriocher til marmelade og syltetøy 😊 Hilsen Marta, MatPrat

  • Charlotte Hellerud

    Hei Hvordan former anbefaler du å bruke? Jentene mine liker baguetter. Kan de rulles ut uten former? I store muffinsformer?😁 Mvh Charlotte

    • Cecilie Maske

      Hei, Charlotte! Vanligvis brukes det store muffinsformer, ja(best om du har et muffinsbrett). Det er den klassiske briochefasongen. Men det er ikke noe i veien for å teste hvordan det blir å trille ut til baguetter, slik du foreslår. Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

      • Charlotte Hellerud

        Noe gjorde jeg feil. 😔 blei tung og kompakt? For mye mel? Hevet for lite? 😔

        • Morten

          Kan forma ha vært for stor/vid? Jeg har gjort den feilen. Jeg tror kanskje at brioche bør ha litt trang form slik at emnet rekker til endene og får et puff opp slik at de får høyde. Hvis ikke, risikerer man at de blir flate, tunge og kompakte.

        • Cecilie Maske

          Hei igjen! Vanskelig å si, for jeg har jo ikke sett deigen. Brioche er jo litt annerledes fordi det ikke er væske, bare egg i deigen. Smøret skal ikke smeltes, men være romtemperert. Deigen kan godt heve lenger enn det som står i oppskriften, og også etterheve lenge før steking. Håper du får bruk for de tunge og kompakte briochene - de kan jo bli bra brødkrutonger! Hilsen Cecilie, MatPrat

      • Charlotte Hellerud

        Skal smøret smeltes?

        • Morten

          Romtemperatur

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 14.03.2025 00:18:39 handleliste stengt