Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brioche

Brioche

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 12 brioche

  • 300 g smør
  • 550 g hvetemel
  • 30 g sukker
  • 20 g gjær
  • 1 ts salt
  • 6 stk. egg
  • 1 ss smør til smøring av form
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4785 kcal
Fett 306 g
Protein 121 g
Karbohydrater 351 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (13)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fransk brioche er et skikkelig luksusbrød. Masse smør gjør baksten luftig, myk og saftig. Spis den med jordbærsyltetøy, eller bruk brioche som burgerbrød eller til annen salt mat. 

 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 12 brioche

  • 300 g smør
  • 550 g hvetemel
  • 30 g sukker
  • 20 g gjær
  • 1 ts salt
  • 6 stk. egg
  • 1 ss smør til smøring av form
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4785 kcal
Fett 306 g
Protein 121 g
Karbohydrater 351 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Løft briochen ut av formen, og la avkjøle på rist før du drar dem fra hverandre. 

Brioche

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB13 12.12.2024 18:55:09